درمان بیماری ها

طبقه بندی موضوعی

۹ مطلب در تیر ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

بطور کلی عموم بیماران ، هرمشکلی در ناحیه مقعد و حتی در اطراف آن نیز داشته باشند چه از خارش گرفته تا سرطان های پیشرفته را همگی جز هموروئید یا همان بواسیر میدانند .لذا بواسیر در نظر عامه مردم، طیف وسیعی از بیماریها اعم از خارش تا سرطان را شامل می گردد .

 

اما شایع ترین عللی که اکثر مردم بعنوان " بواسیر " نزد پزشک مراجعه میکنند شامل موارد زیرمیباشند :

1- بواسیر داخلی:( با علائم خونریزی بدون درد،بیرون زدگی توده بواسیری و گاهی خارش ودرد ).

2- بواسیر خارجی :(با علائم یک توده که در دور مقعد بوجود آمده و گاهی دچار درد و سوزش و التهاب وخونریزی نیز ممکنست بشود وبه تعداد یک تا چند عدد نیز ممکنست باشند) .

 

  • فریال سرخانی
  • ۰
  • ۰

کیست مویی یا سینوس پایلونیدال به طور شایع در قسمت تحتانی ستون فقرات در ناحیه دنبالیچه می باشدکه بیماران با شکایت ترشح و درد در این ناحیه مراجعه می کنند. این از سن 15 تا 24سال شایع است و بعد از40سالگی غیر شایع می باشد. کیست مویی یا سینوس پایلونیدال که بیشتر در آقایان دیده می شودبه 2 عامل اصلی بستگی دارد:

 

 عوامل ایجاد کیست مویی

 1-ارثی بودن این بیماری

2-علت شایع تر فرورفتن موهای ناحیه به داخل پوست.برای همین این بیماری بین افراد پر مو و افرادی که شغل نشسته دارند بیشتر است از دیگر عوامل می توان به تعریق شدید در محل کیست مویی – شکاف عمیق بین دو باسن- چاقی و غیره اشاره کرد.

 

غالبا کیست مویی یا سینوس پیلونیدال تا هنگامی که به حالت حاد دچار عفونت نشده باشد؛ علامتی ندارد. در این حالت، فقط تظاهر بیماری، وجود حفره ای زیر پوستی در فاصله دو باسن و کمی بالاتر از باسن می باشد که احتمال دارد اندازه ای به قطر یک تا چند سانتیمتر داشته باشد؛ دارای تعدادی مو باشد و از طریق چند سوراخ ریز به سطح پوست راه داشته باشد. در این حالت، فقط در معاینه، سوراخ های ریز پوست در فاصله بین دو باسن قابل دیدن می باشد. با پدید آمدن عفونت، نشانه های زیر ظاهر می شود:

درد خود به خودی یا احساس درد با لمس کردن، قرمزی، تورم قسمت مبتلا، تب و لرز و ترشح چرک یا خونابه. اگر مجرای این سوراخها بسته شود؛ ترشحات چرکی درون حفره جمع می شود و منجر به پدید آمدن آبسه می گردند که با درد شدیدی توام می باشد.

 

  • فریال سرخانی
  • ۰
  • ۰

بیماری کیست مویی یا سینوس پیلونیدال را اولین بار فردی به نام هاجز در سال ۱۸۸۰ توصیف کرد. کیست مویی حفره ای است که داخل آن موادی شامل چربی و کلافه های مو جمع می شود و به آن کیست «پیلونیدال» می گویند زیرا عامل به وجود آورنده آن مو است...  این بیماری در طول جنگ جهانی دوم بین رانندگان جیپ که طولانی مدت در راه های ناهموار رانندگی می کردند و بالا و پایین می رفتند، شایع شد. به همین دلیل این مشکل «بیماری رانندگان جیپ» نامیده شد. این بیماری در وضعیتی مشابه در شکاف بین انگشتان آرایشگرها به دلیل وجود موی مشتریان و رطوبت نیز بروز می کند. برای آشنایی بیشتر با این مشکل گفت وگوی ما را با دکتر ماهرخ دائمی، متخصص جراحی عمومی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران بخوانید. ▪ خانم دکتر! این کیست دقیقا کجای بدن تشکیل می شود؟  ناحیه ایجاد کیست مو دقیقا در فرورفتگی قسمت بالای بین ۲ باسن و روی استخوان خاجی یا ساکروم است.

این فرورفتگی هنگام نشست و برخاست افراد یک حالت مکش ایجاد می کند، در نتیجه موها به آن سمت کشیده و خم می شوند. به همین دلیل نشستن طولانی مدت باعث خواهد شد سر موها به داخل نسج پوست فرو رود و به تدریج در اثر رشد مو یک کلاف مویی در محل تشکیل شود. برخی از پزشکان معتقدند به وجودآمدن این مشکل، زمینه مادرزادی دارد و کیست داخل نسج لایه های تشکیل دهنده جنین در دوران بارداری تشکیل شده است. 

 ▪ آیا این باور که افراد پرمو بیشتر در معرض ابتلا به کیست مویی هستند، درست است؟ نه، زیرا برخی از مراجعان ما واقعا افراد کم مویی هستند. این حالت نشان می دهد ایجاد کیست مویی فقط به دلیل پرمویی یا نفوذ موها نیست و علل دیگری دارد که معمولا ناشناخته هستند. در ضمن این مشکل در آقایان شایع تر است. 

 ▪ این بیماری بیشتر در چه سنینی اتفاق می افتد؟ معمولا در جوان ها دیده می شود و ما انتظار داریم اگر سینوسی وجود دارد، خودش را تا سنین ۲۵ تا ۳۰ سالگی نشان دهد. بعید است که افراد مسن با مشکل کیست مویی مراجعه کنند. 

  ▪ این کیست ها معمولا چه نشانه هایی دارند؟ علایم بالینی این ضایعه بستگی به آن دارد که کیست چطور خودش را نشان بدهد. بسیاری از اوقات ممکن است کیست نشانه ای نداشته باشد و فرد اصلا از وجود آن بی خبر باشد. گاهی کیست خود را با درد در قسمت فوقانی باسن نشان می دهد. این درد می تواند یا به علت وجود کیست بدون هیچ عارضه ای به وجود آید یا به علت وجود عفونت در اثر تجمع مو و چربی باشد که در این صورت کیست به صورت آبسه درمی آید. گاهی هم بیمار به دلیل ترشحاتی که روی لباسش به صورت چرک و خون در آن ناحیه می بیند، مراجعه می کند.  

 ▪ برای درمان کیست چه اقدام هایی انجام می شود؟ درمان کیست مویی به این بستگی دارد که بیمار در چه مرحله ای از تشکیل کیست به پزشک مراجعه کند اما تنها راه درمان آن جراحی است. این عمل جراحی، وسیع نیست فقط آبسه تخلیه و موها خارج می شوند. بعد حفره کاملا شستشو داده می شود. از آنجا که حفره کامل برداشته نمی شود، درصد بسیار زیادی از کیست ها دوباره عود می کنند.  درمان کیست مویی در بیمارانی که در فاز ترشح هستند یا در بیمارانی که فقط با درد در ناحیه مراجعه می کنند و به نظر می رسد کیستشان هنوز عفونی نشده و در مرحله شروع ضایعه هستند، با بیمارانی که کیستشان به شدت عفونی شده، متفاوت است و برای درمانشان می توان یک جراحی کامل انجام داد و ضایعه را کاملا برداشت. در مورد وسعت جراحی برای برداشتن کیست مویی و اینکه جای ضایعه را چه باید کرد، بین جراحان اختلاف نظر وجود دارد. اگر بیمار در مراحل اولیه ایجاد کیست مراجعه کند و کیستش کوچک باشد، می توان آن را برداشت و به طور اولیه بخیه زد و زخم را ساده بست اما اگر کیست خیلی بزرگ یا عفونی باشد، نمی توان آن را پانسمان کرد زیرا زخم دچار مشکل می شود. به همین دلیل پس از برداشتن ضایعه، زخم را بخیه نمی زنیم و باز نگه می داریم. در مواقعی هم که حفره ایجاد شده بزرگ اما غیرعفونی باشد، از گوشت اطراف حفره در ناحیه باسن استفاده و زخم بسته می شود.  

 ▪ باز نگه داشتن زخم مشکلی برای بیمار ایجاد نمی کند؟ نه، فقط باید زخمش را مرتب شستشو دهد و پانسمان کند تا به تدریج زخم التیام یابد و بسته شود. زمان بهبود زخم با توجه به شرایط بیمار و اندازه حفره، ممکن است تا ۲ ماه یا بیشتر طول بکشد. یکی از مشکلاتی که معمولا بیماران مبتلا به کیست از آن شکایت دارند، عود مجدد کیست حتی پس از یک جراحی بسیار خوب است.

به همین دلیل همیشه به آنها یادآوری می کنیم چند درصدی احتمال عود کیست وجود دارد.  

 ▪ آیا افراد می توانند خودشان چرک و خون داخل کیست را تخلیه کنند یا حتما باید به پزشک مراجعه کنند؟ تخلیه کیست به وسیله خود افراد مستلزم آن است که لایه رویی زخم نازک شود. بارها افرادی را دیده ایم که پمادهای مختلفی روی کیست می مالند تا سر باز کند. این کار در این ناحیه بسیار خطرناک است زیرا پوست ناحیه فوقانی باسن ضخیم و مدت زمانی که طول می کشد تا لایه رویی کیست نازک شود و سر باز کند، طولانی است. مگر اینکه قبلا این ناحیه سینوسی و همراه با ترشح بوده باشد و حال دهانه سینوس بسته شده و محتویات داخل آن که باکتری هم در آن وجود دارد، ایجاد آبسه کنند. در این صورت فشار دادن آبسه باعث می شود دهانه سینوس مجددا باز شده و محتویات آن خارج شود. این تخلیه به هیچ وجه موثر نیست زیرا دهانه دوباره بسته می شود و دوباره آبسه می کند. فقط پزشک می تواند با جراحی تمام محتویات داخل کیست را کامل خارج کند. ضمن اینکه درد شدیدی که این بیماران دارند، اصلا اجازه نمی دهد که خودشان کیست را دستکاری کنند یا به پزشک مراجعه نکنند. 

  ▪ بیماران پس از جراحی باید چه نکته هایی را رعایت کنند؟ اگر پس از جراحی زخمشان بسته شود، باید مدتی هنگام نشستن مراقب باشند تا فشاری به زخم نیاید. نباید ضربه بخورند و باید مواظب باشند زمین نیفتند زیرا ممکن است بخیه ها پاره شوند و زخم باز شود. نکته بسیار مهم پس از جراحی رعایت مسایل بهداشتی و نظافت است. این افراد، به خصوص کسانی که پرمو هستند، باید حتما موهای آن قسمت از بدنشان را از بین ببرند و مراقب باشند تا عرق در آن محل نماند. برای این کار بهتر است دستمالی را در چین قسمت فوقانی باسن بگذارند تا رطوبت عرق را بگیرد زیرا رطوبت و باکتری هایی که در محل وجود دارند، احتمال ابتلا به آبسه را بیشتر می کنند. اگر پس از جراحی زخم باز نگه داشته شود، باید مرتب پانسمان زخم عوض شود. پانسمان های خاصی وجود دارد که استفاده از آنها با توجه به مدت زمانی که از جراحی گذشته و شرایط بیمار، توصیه می شود. این پانسمان ها کمک می کنند تا زخم های مترشحه جمع شوند. در غیر این صورت می توان زخم را با سرم شستشو تمیز و پانسمان کرد.   

▪ این افراد در اجابت مزاج مشکلی ندارند؟ نه اصلا، فقط اگر حس کردند پانسمانشان آلوده شده باید هرچه سریع تر آن را عوض کنند.   

▪ برای افرادی که هنوز به این عارضه مبتلا نشده اند، راه پیشگیری وجود دارد؟ بله، اگر فردی پرمو است باید مسایل بهداشتی و نظافت را رعایت کند، موهای بین باسن را با استفاده از کرم های موبر و نه با تیغ از بین ببرد و از نشستن های طولانی خودداری کند.

کیست مویی


  • فریال سرخانی
  • ۰
  • ۰

اصولاً براى برطرف کردن علایم هموروئید با توجه به نوع و تشخیص پزشک متخصص در این رشته چندین روش درمانى وجود دارد.

۱- درمان طبى: که معمولاً براى هموروئیدهاى خفیف درجه اول و یا دوم توصیه مى شود که عبارت است از کنترل یبوست به وسیله مصرف رژیم غذایى پر فیبر مثل میوه جات و سبزیجات، کاهو، آلو، انجیر، نان سبوس دار، اصلاح عادت اجابت مزاج، استفاده از پمادهاى ضد هموروئید و استفاده از ملین ها و لگن آب گرم.


۲- درمان هاى سرپایى : امروزه پزشکان و بیماران درجستجوى راه هاى ساده، موثر و بدون عارضه و یا با کمترین عارضه هستند. از آنجا که روش هاى جراحى معمول با بسترى شدن بیمار، نیاز به بیهوشى، درد پس از عمل، احتمال خونریزى، ترشح، عفونت و از کارافتادگى همراه بوده و نیاز به مراقبت هاى طولانى مدت دارند، لذا تلاش هاى زیادى براى مهار بیمارى هموروئید به روش هاى متعدد سرپایى از قبیل کوتر کردن، منجمد کردن، رابر بند لیگاتور و سایر روش ها بوده است. ولیکن هیچکدام درمان قطعى براى تمام هموروئیدها نبوده و اکثر این روش ها محدودیت هایى دارند. از جمله شایع ترین این روش ها تا کنون روش بستن هموروئید با حلقه لاستیکى است.

  • فریال سرخانی
  • ۰
  • ۰

بررسی‌های‌ تشخیصی‌ ممکن‌ است‌ شامل‌ کشت‌ ترشحات‌ کیست‌ باشد. 

در صورت‌ عفونت‌ کیست‌، از حمام‌ آب‌ گرم‌ برای‌ تخفیف‌ درد استفاده‌ کنید. در یک‌ لگن‌ آب‌ گرم‌ به‌ مدت‌ 15-10 دقیقه‌ بنشینید و این‌ کار را هر چند بار که‌ لازم‌ است‌ تکرار کنید. 

درمان‌ کیست‌ عفونی‌ شده‌ معمولاً شامل‌ برش‌ دادن‌ برروی‌ آبسه‌ و تخلیه‌ چرک‌ و گاهی‌ جراحی‌ به‌ منظور برداشتن‌ کل‌ ناحیه‌ عفونی‌ می‌باشد. 

التیام‌ زخم‌ جراحی‌ ممکن‌ است‌ چند ماه‌ به‌ طول‌ انجامد زیرا باید از عمق‌ زخم‌ ترمیم‌ شود. 

یک‌ تکه‌ گاز باید برروی‌ زخم‌ قرار داده‌ شود تا هم‌ امکان‌ هواخوردن‌ وجود داشته‌ و هم‌ از ساییده‌ شدن‌ لباس‌ها به‌ زخم‌ جلوگیری‌ شود. 

داروها 

آنتی‌بیوتیک‌ها برای‌ مقابله‌ با عفونت‌ 

فعالیت‌ 

  • فریال سرخانی
  • ۰
  • ۰

بلی. درصدی از خونریزی های دستگاه گوارش قسمت زیرین به خاطر سرطان های روده هستند. بنابراین هر گونه خونریزی از ناحیه مقعد باید تحت بررسی لازم قرار گیرند.

از سایر علائم می توان به احساس‌ اینکه‌ بعد از اجابت‌ مزاج‌، راست‌ روده‌ به‌ صورت کامل‌ تخلیه‌ نشده‌ باشد، این‌ وضعیت فقط در باره هموروئید یا بواسیر بزرگ‌ مشاهده می‌شود و پدید آمدن التهاب‌ و تورم‌ در ناحیه مقعد اشاره نمود. 


 همانگونه که گفته شد از جمله علایم هموروئید یا بواسیر خونریزی هنگام دفع مدفوع، خارش و درد روده بزرگ رایج‌ترین علائم هموروئید محسوب می‌شوند. در ادامه علائم انواع این بیماری به صورت فهرست وار با شرخی مختصر  آورده می شود:

  • فریال سرخانی
  • ۰
  • ۰


 

بواسیر جمع کلمه باسور بوده ودر زبان انگلیسی به آن هموروئید نیز گفته میشود .بواسیر ها انواع مختلفی دارند وشامل بواسیر داخلی ، خارجی و لخته ای تقسیم میشوند .


 بواسیر های داخلی: 

اینها جرئی از ساختمان طبیعی راست روده وابتدای کانال مقعد(ازحدود 6-3 سانتیمتری داخل مقعد ) بوده که بصورت بالشتک های عروقی کوچک یا همان توده های زیر مخاطی ضخیمی ، به تعداد سه عدد درساعات 3و7و11 قرار گرفته ودر حین زور زدن موقع اجابت مزاج ، جابه جامیشوند . وظیفه اصلی این ها کمک در کنترل باد و مایع مدفوعی وهمچنین جهت تسهیل دفع ومراقبت ازمجرای مقعد در هنگام خروج مدفوع میباشد.اما زمانیکه ابعاد آنها بدلایلی که بعداٌ گفته خواهد شد ، بزرگتر ار حد معمول شده ویا اگر دچار خونریزی و یا التهاب ویا .. شوند آنگاه باید مداخلات پزشکی صورت پذیرد.


  • فریال سرخانی
  • ۰
  • ۰

کیست پیلونیدال که عموما در بین مردم به کیست مویی مشهور است؛ به زبان ساده، ایجاد یک حفره عفونی در گودی کمر، یعنی تقریبا در پایین ترین قسمت ستون فقرات می باشد. این کیست معمولا به صورت یک منفذ پوستی کوچک نمایان شده؛ گاهی چیزی بیش از یک فرورفتگی حاوی چند موی پیچیده نیست.این بیماری که مردان را بیش از زنان گرفتار می کند؛ اغلب برای اولین بار در دوران بلوغ و هنگاهی که رشد مو و فعالیت غدد چربی افزایش می یابد؛ بروز می کند. این عارضه در افراد چاق، پرمو، کسانی که زیاد عرق می کنند، کارهای نشسته دارند یا لباس های تنگ می پوشند، بیشتر دیده می شود.

به دلیل افزایش کارهای نشسته و تغییر نحوه لباس پوشیدن مردم(استفاده از لباس های تنگ و حاوی الیاف مصنوعی) و گسترش چاقی، شیوع این بیماری به نحو انفجاری در حال گسترش است.


  • فریال سرخانی
  • ۰
  • ۰

همورئید 4 درجه دارد:

درجه1: از مخرج خارج نمی شود و تنها علامتش دفع خون قرمز می باشد.

درجه2: از مخرج خارج می شود ولی خود به خود جا می رود.

درجه3: از مخرج خارج می شود ولی خود به خود جا نمی رود بلکه با دست جا می رود.

درجه4: همیشه در خارج مخرج است و جا نمی رود.

درمان دارویی: درجه 1و2 با افزودن فیبر غذایی و ملین و پرهیز از زور زدن طی 45 روز درمان می شود

بستن با کش لاستیکی: برای خونریزی مقاوم به درمان دارویی در نوع درجه 1و2و گاهی درجه 3 موثر است.


  • فریال سرخانی
طراحی سایت
طراحی سایت با برنامه نویسی اختصاصی
www.webcando.ir

تابلو سازی
خدمات تابلو سازی پرکاس
perkasco.com

درمان بواسیر
درمان بواسیر با آخرین متد
clinicdarman.com/بواسیر-هموروئید/درمان-بواسیر/

شبیه ساز پرواز
خرید تجهیزات پرواز و شبیه سازی
www.irfly.ir

درمان هموروئيد با لیزر
درمان بواسیر با لیزر و هموروئید
clinicdarman.com/بواسیر-و-هموروئید/جراحی-هموروئید/

طراحی دکوراسیون داخلی
طراحی دکوراسیون داخلی و منزل چید فرم
www.chidform.com/

نمای چوب
ترمووود و چوب نمای شرکت بریج
www.bridgeco.ir/

شقاق چیست
همه چیز درباره شقاق
www.darmancolorectal.com/fissure

فیشر
همه چیز درباره فیشر
www.darmancolorectal.com/fissure


طراحی سایت فروشگاهی
طراحی سایت فروشگاه اینترنتی
www.webcando.ir/web-design/marketing-site-design.html